Δευτέρα

Ένα ενδιαφέρον τεστ: Μπορείτε να βρείτε ποιος είναι ο εγκληματίας;


   Ποια δεδομένα μπορείτε να αντλήσετε απλά και μόνο κοιτάζοντας ένα πρόσωπο; Και κατά πόσο είναι ακριβή αυτά τα στοιχεία; Είναι δυνατό να αντιληφθείτε αν κάποιος παρουσιάζει, ή έχει παρουσιάσει κατά το παρελθόν, εγκληματική συμπεριφορά;
    Δεν έχετε παρά να κάνετε το ακόλουθο τεστ, ώστε να δοκιμάσετε τις ικανότητες σας. Δείτε τις ακόλουθες 32 φωτογραφίες προσώπων. Ανάμεσα τους υπάρχουν 16 καταδικασμένοι εγκληματίες (μεταξύ των άλλων 4 βιαστές και 4 έμποροι ναρκωτικών). Μπορείτε να βρείτε τους εγκληματίες; Για να διευκολυνθείτε, τα 32 πρόσωπα χωρίστηκαν σε ομάδες. Επιπλέον, σημειώστε πρώτα αυτούς για τους οποίους είστε απόλυτα βέβαιοι ότι είναι εγκληματίες και αυτούς για τους οποίους είστε απόλυτα βέβαιοι ότι δεν είναι και προχωρήστε μετά στην αξιολόγηση των εναπομεινάντων.
     Τα δεδομένα αντλήθηκαν από μία προσφάτως δημοσιευθείσα έρευνα, σύμφωνα με την οποία ο μέσος άνθρωπος είναι σε θέση να αντιληφθεί σε μεγάλο βαθμό ποια άτομα είναι ικανά να διαπράξουν κάποιο έγκλημα και ποια όχι. Ακόμη, αποδείχθηκε ότι οι άνδρες ήταν πιο ικανοί από τις γυναίκες στον εντοπισμό των βιαστών. Αυτό συνέβη, σύμφωνα με τους ερευνητές, διότι οι γυναίκες δεν τους αξιολόγησαν ως αρκετά επικίνδυνους, χαρακτηριστικό που τους επιτρέπει άλλωστε να προσεγγίσουν αρχικά το θύμα τους, για να επιτύχουν το στόχο τους.
     Οι απαντήσεις ακολουθούν στο τέλος.
     
  Οι πρώτοι 6:



  Οι επόμενοι 6:


  Οι επόμενοι 6:  



  Οι επόμενοι 6:


Οι επόμενοι 6:


  Οι τελευταίοι 2:



Μπορείτε να βρείτε την έρευνα στον ακόλουθο σύνδεσμο, 


Απαντήσεις: Μη εγκληματίες – 1, 2, 6, 7, 9, 12, 13, 14, 15, 17, 18, 19, 22, 25, 26, 30.
Εμπρησμός – 5, 10, 16, 20.
Επίθεση – 4, 24, 27, 28.
Διακίνηση Ναρκωτικών – 8, 11, 21, 29
Βιασμός – 3, 23, 31, 32



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου